چهار چهره – ایمان عنصری و فرهاد صفری – دونوازی تار و تنبک
«آلبوم “چهار چهره” شامل سه قسمت است و در هر قسمت آهنگساز تلاش کرده تا وجهه های مختلف انسانی را در قالب دونوازی تار توصیف کند.
بخش اول نامش چهار چهره است و در توصیف شادی، غم، خشم و شهوت است.
بخش دوم نامش چهار گنج است و در توصیف صبوری، عاشقی، جنگجوئی و تعمق است.
بخش سوم نامش شکیب انتظار است.
این آلبوم از چند جنبه قابل توجه است:
اولین نکته کمبود رپرتوار دونوازی یا چند نوازی برای سازهای ایرانی است. از آنجا که این آلبوم تمرکز بر روی دونوازی تار دارد میتواند به سهم خود جای خالی این نوع کتب آموزشی را در موسیـقی ایرانی پر کند. خصوصیت قطعات دونوازی و آنسامبلهای کوچک در قابل اجرا بودن آنها است. گرد هم آمدن دو نوازنده تار برای اجرای این قطعات به مراتب سهل تر از جمع کردن یک گروه موسیقی چند نفره است و این کمک میکند تا این نوع قطعات زودتر به مرحله اجرای مکرر توسط نوازندگان تار برسند.
دومین خصوصیت این مجموعه توجه به توصیف خصوصیات مختلف انسانی است. در رپرتوار موسیـقی ایرانی بسیار اندک افرادی بوده اند که به جنبه های مختلف ویژگی های انسانی پرداخته اند. بنابراین این مجموعه میتواند راهگشای خوبی برای جلب توجه آهنگسازان به این موضوع باشد.
سومین ویژگی این مجموعه جنبه تکنیکال قطعات است. قطعات این مجموعه عموما قطعات آسانی نیستند و تکنیک های مختلف تارنوازی در این مجموعه غالب است. اینکه چقدر این تکنیک ها و دشواری اجرای قطعات ضروری بوده است، کاملا به نگاه آهنگساز و درک او از مسیر آموزش برمیگردد، و از طرفی باید دید که نیاز و تمایل جامعه تارنوازی نسبت به این تکنیک ها تا چه حد است.
چهارمین ویژگی این مجموعه هارمونی انتخابی آهنگساز برای توصیف فضای دونوازی تار است. با توجه به شناختی که از ایمان عنصری دارم و در پس سالهایی که او در کلاسهای آهنگسازی من بوده است، شجاعت ایمان در هارمونی و آکورد گذاری همیشه قابل توجه بوده است. قطعا ایمان نیاز به پالایش و تصفیه کردن ایده هایش را دارد تا به یک سیستم منظم قابل توجیه دست پیدا کند، ولی همیشه جسارت و جرات قدم اول است.
امید که این مجموعه مورد طبع اهالی موسیقی ایران و بخصوص تارنوازان قرار بگیرد و شاهد اجراهای مکرر این مجموعه باشیم.»
امیر اسلامی
میکس و مستر: فربد فروغی
طراحی آلبوم: سعید شکرنیا
دانلود با لینک مستقیم – دانلود از آپلودبوی
پخش آنلاین آلبوم چهار چهره :
«صدای ساز، این هنر مجرد که بیشک ما را در فهم و پذیرش امر مطلق در خالصترین نوع آن همراهی میکند، در آلبوم چهارچهره، اثر ایمانعنصری، مخاطب خاص و حرفهای خود را با اشاره به دیدگاه شوپنهاور از اراده آزاد میسازد و از این جبر طبیعی آفرینش در مقطعی کوتاه به قلمرو دیگر میبرد که تجربهای است خارج از خود.
ایمانعنصری به خوبی توانسته ایدهی واگنر را که معتقد بود هر دو عنصر ساختار خلاق (آپولونی) و الهام آشفته و نابسامان (دیونیسوسی) باید در هنر متعادل شوند را به منصهی ظهور برساند و چهارچهره نامتعادل که قرار است متعادل شوند را نمایش دهد.
این نمایش خلاق در شصت ثانیهی اول نماینده عنصر شادی در متن زندگی است که در محدودهی درآمد آغاز شده و در گسترهی صوتی چهارگاه با اشاره به مایههای اصلی بسیطتر ادامه مییابد و به شاهد درآمد باز میگردد. در بخش دوم شاهد واریاسیونی در گوشهی حصار هستیم که با توجه به ملودی شادی فضای متفاوت و قابل تاملی را ایجاد میکند و اینگونه مفهموم غم را در این میانه به صدا در میآورد. بخش سوم نمودار صوتی خشم است که لحن مضراب و انگشت گذاری در مایهی مویه یا چهارگاه فا در اوج به مشاجرهی دو قطب مخالف میانجامد.
و در نهایت عنصر شهوت که میتواند محصول شادی- غم – و خشم باشد، سیر قبلی گسترش را طی کرده تا بتواند فضای زیست مکرر این عناصر در متن زندگی بشر را به شکل ممتد و متوالی نشان دهد. این اثر رویکرد متفاوت نوازنده را به صدایی که مبیٌن احوال انسان در گذر تاریخی زندگی است، مشخص کرده و سعی داشته با بیان نشانههای مشترک صدای ساز و صدای این چهار عنصر تاثیر بیبدیل موسیقی را در این نشانه گذاریها به نمایش بگذارد.
توجه ویژهی نوازنده به این چهار عنصر که از این مایههای رستگاری انسان و تعالی بشر به حساب میآیند، اهمیت تولید خلاقانهی اثر موسیقایی با مبادی مفهومی در زیست انسان را دو چندان میسازد.»
حسین اشراق