بررسی شیوههای کمانچهنوازی دورهی قاجار با سخنرانی محمدرضا لطفی – شهریور ۱۳۸۵
این نشست اولین حضور عمومی محمدرضا لطفی در تالار رودکی بعد از ورود ایشان به ایران بود و به همت موسسه آوای مهربانی که بیش از ۵۰ نشست تخصصی در تالار رودکی برگزار کرده است، انجام شد.
این نشست علاوه بر کمانچهنوازی محمدرضا لطفی شامل موارد زیر میشود:
۱- تبارشناسی موسیقی ردیف ایران
۲- نقش اکسنتها (لهجهها) در بیان موسیقی ایرانی
۳- شیوه های کمانچهنوازان قاجاری
۴- چگونگی ورود ویلون به موسیقی ایرانی
۵- پرسش و پاسخ
از آنجایی که استاد محمد رضا لطفی سالها در خارج از کشور به سر می بردند استقبال مخاطبین علیرغم محدود نمودن اطلاع رسانی ، بیش از ظرفیت سالن بود ؛ لذا ورود به جلسه بدون ارائه کارت دعوت ، ممنوع اعلام گردید . علیرغم تمهیداتی که به کار برده شد، این برنامه پذیرای ۳۵۰ نفر بود به طوری که از فضای صحنه نیز برای نشستن حضار استفاده شد . به دلیل عدم موافقت استاد با استفاده از تالار وحدت ، به ناچار جلسه در مکان همیشگی آن برگزار شد.
بعد از سخنان و تذکرات مجری استاد محمد رضا لطفی ضمن بیان مقدماتی در باره دوره های تاریخی موسیقی و چگونگی انتقال موسیقی ایرانی از دوره قاجار به عصر حاضر و نقش اکسنت ها در موسیقی ایرانی به موضوع مورد بحث پرداخته و دقایقی نیز به اجرای کنسرت با ساز کمانچه به شیوه خودشان پرداختند. بعد از تنفس و پذیرایی ، به مدت ۱ ساعت برنامهی پرسش و پاسخ بود که استاد به سؤالات تخصصی درباره کمانچه و شیوه های آن پاسخ گفتند.
با سپاس فراوان از جناب سلمان سالک و موسسه آوای مهربانی برای ارسال فایل صوتی و عکسهای این برنامه
96kbps – ۹۶.1MB : مستقیم | آپلودبوی
پخش آنلاین بررسی شیوههای کمانچهنوازی دورهی قاجار :
با سلام . هر کسی از زاویه دید خود مسائل رو می بینه و معمولا حب و بغض ها هم تاثیر بسیاری در ارائه این نگاه دارد . مرحوم لطفی هم در اینگونه برخوردها ید طولایی داشت . نمونه چگونگی انتشار آلبوم بیداد شجریان !!! ببینید مرحوم مشکاتیان چه فرمود و لطفی چه میگوید . در بحث کمانچه هم لطفی مطالب رو به دلخواه خود و به گونه ای که می پسندد ! بیان میکند . هر کسی که در باند و جناح شیوه ای که دوست دارد ؛ قرار میگیرد را برجسته میکند و آن کسی را که نمی پسندد با لطائف الحیل به زیر میکشد . مباحث فنی ایی که طرح میکند هم در ذیل چنین نگاهی ست . خدایش بیامرزد