درسهای کمانچه – کلاس علیاصغر بهاری (۱)
دانلود – کمکی
پخش آنلاین درسهای کمانچه – کلاس علیاصغر بهاری (۱):
کلاس (۲) – کلاس (۳) – کلاس (۴) – کلاس (۵) – کلاس (۶) – کلاس (۷)
کلاس (۸) – کلاس (۹) – کلاس (۱۰) – کلاس (۱۱) – کلاس (۱۲) – کلاس (۱۳)
علیاصغر بهاری، به سال ۱۲۸۴ در ناحیه بازار عباسآباد تهران متولد شد. پدرش نایب محمدتقیخان تا سن ۱۳ سالگی تربیت او را بر عهده داشت. پس از آن مادرش گوهر خانم فرزند میرزا علی خان نوازنده ماهر کمانچه، ناگزیر به همراه خانواده به خانه پدری رفت. در این زمان بود که با موسیقی ایرانی انس گرفت و به کمانچهنوازی پدربزرگش علاقهمند شد.
به درخواست مادرش از میرزا علی خان به مدت ۲ سال نواختن کمانچه را آموخت و سپس به مدت ۴ سال در مکتب سه دایی خود به نامهای رضاخان، اکبرخان و حسنخان که در یک قرن پیش جزو هنرمندان نامی ایران به حساب میآمدند، دست به تکمیل تجربیات خود در کمانچه نوازی زد.
علیاصغر بهاری در هجده سالگی، همراه با ارکستر ابراهیم خان منصوری در کنسرتی که در یک سالن بر پا شده بود شرکت میکند و از همین جا آوازه شهرت بهاری به گوش موسیقیدانان میرسد و او را به نام نوازنده خوب و آگاه به نواختن گوشههایی ایرانی میپذیرند. در این زمان بود که با مرگ پدرش، اداره امور خانه به او، که پسر بزرگ خانواده بود، سپرده شد.
پس از چند سال که پیانو به جای سنتور و ویولن به جای کمانچه رواج پیدا کرده بود، وی نواختن ویولن را آغاز کرد و نزد رضا محجوبی به تکمیل آموختههای خود در موسیقی ایرانی پرداخت. چنانچه پس از اتمام تحصیل، استادش چنان از حاصل کار خشنود بود که تمام شهریهای که تا آن زمان به وی پرداخته بود یکجا به او برگرداند.
بهاری پس از چندی در مشهد کلاس موسیقی جهت تعلیم میگشاید و یک سال هم با حبیب سماعی استاد سنتور کار میکند و شاگرد تعلیم میدهند و بعداً به تهران میآید و توسط استاد روحالله خالقی به مدرسه موسیقی جهت تعلیم دعوت میشود و در هنرستان شروع به همکاری مینماید. این ایام مصادف بود با گشایش رادیو که او را نیز به همکاری فرا میخواند.
در سال ۳۲ بود که پس از سالها دوری از کمانچه، با علاقه فراوان دوباره این ساز را دست گرفت. پس از اجراهای استاد بهاری در رادیو، دانشگاه تهران از وی دعوت کرد تا به تعلیم هنرجویان این دانشگاه بپردازد. در سال ۱۳۴۶ با دعوت رادیو فرانسه در سالن دلاویل در میان سه هزار بیننده به اجرا پرداخت.
وی با همکاری با مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران، شاگردان خوبی را تربیت کرد که هر کدام هم اکنون یکی از بهترین کمانچهنوازهای کشور میباشند. او علاوه بر ساختن قطعههای ضربی از قبیل پیش درآمد و رِنگ، بر ردیف موسیقی ایرانی و ضربیهای روایت شده از متقدمین تسلط کامل داشت. اصغر بهاری نقش مهمی را در روایت تصانیف و نغمههای فراموش شده و مهجور موسیقی ایرانی دارد. چنانچه بسیاری از تصانیف و نغمههایی که اکنون موجود است، مدیون حافظه اوست. شمع وجود مهربان و نازنین استاد علیاصغر بهاری سرانجام در روز ۲۰ خرداد ماه سال ۱۳۷۴ در سن ۹۰ سالگی خاموش گشت.
این مجموعه کلاس علیاصغر بهاری در بین سالهای ۱۳۷۰ الی ۱۳۷۴ است. که توسط شاگردان استاد، بر روی نوارهای کاست ضبط شده و سپس به فایلهای صوتی تبدیل شدهاند.
این مجموعه کلاس علیاصغر بهاری شامل ۲۶ فایل صوتی و هر کدام حدود ۲۵ دقیقه است. که شامل روایت گوشهها، قطعات، تصانیف، پیشدرآمدها، ضربیها، رنگها، جواب آواز و سایر نمونهها و بداهه نوازیهای استاد است که در سن ۸۶ الی ۹۰ سالگی اجرا شده است.
چنانکه پس از شنیدن ملاحظه میفرمایید، تمامی قطعات با شیوه کمانچهنوازی قدیم و صحیح اجرا شده استو و تلاش و تعهد استاد نسبت به اصالت اجرای کمانچهنوازی و حفظ ارزشهای گذشتگان و روایت آن به نسل های بعدی، کاملا نمایان است. همچنین حافظه قوی استاد و حوصله و سختکوشی ایشان در انتقال محفوظات خود به شاگردان، آن هم در سن ۹۰ سالگی، بسیار قابل تحسین است.
نحوه رفتار استاد با شاگردان نیز، نشانگر مهربانی این مرد نازنین است که در آموزش و تعلیم به شاگردان از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمیورزد. و با مهربانی و سخاوت و کشاده دستی، درخواستهای متنوع شاگردان را با کمال میل میپذیرد. و سوالاتشان را به خوبی و با حوصله پاسخ میگوید.
ایشان به واسطه داشتن حافظه قدرتمند و محفوضات فراوان، نقش مهمی در روایت مجموعههای فراموش شده و مهجور مانده موسیقی اصیل ایرانی دارد. چنانکه بسیاری از تصانیف و نغمههایی که امروزه موجود است، مدیون حافظه اوست.
این مجموعه کلاس علیاصغر بهاری بسیار با ارزش با، کمانچه و صدای نازنین استاد به جهت استفاده دوستان، علاقهمندان، هنرجویان، دانشجویان و محققان موسیقی اصیل ایران، به تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۳، نوزدهمین سالگرد پرواز اسطور کمانچهنوازی ایران، تهیه شده است.و به صورت رایگان در اختیار قرار میگیرد و هیچگونه انتفاع مادی مطلقا در آن وجود ندارد. ازدارندگان آن تقاضا میشود بدون انتفاع مادی در اختیار دیگران قرار دهند.
همیچنین سپاس فراوان از شاگردان استاد که همت گمارده که این آثار را ضبط نمودهاند. در نوار اول و دوم آقای علیاکبر شکارچی حضور دارد. در کلیه قسمتها آقای محمداسماعیل قنبری آواز خوانده است. و خانم منصوره پورمقدم آقایان منصور فرهمند، مجتبی تجزیهچی و افشین سپهوند نیز به فراگیری کمانچه مشغولند.
تهیه شده توسط: فرامرز ملکی
نابود کردی ما رووووووووو! ممنون
با سلام، مجموعه بی نظیری است بی صبرانه منتظریم !!!
سلام
واقعا کارتون احسنت داره
به این دل پاکتون که این آثار رو در اختیار دوستان قرار می دین
و موسیقی سنتی و مظلوم ایران زمین رو از نجات می دی
و چه خدمتی بهتر از این به فرهنگ ایران زمین
یاد و نامش زنده و گرامی باد پیر کمانچه کش ایران زمین
ممنون از شما به خاطر این مجموعه ی با ارزش
تشکر فوق العاده
منتها چقدر باید صبر کرد تا کامل شه این مجموعه ؟؟؟؟
سلام
بسیار ممنون از لطف شما از اینکه آثار بسیار ارزشمندی در اختیار دوستداران موسیقی اصیل قرار میدهید. امیدوارم با تلاش همیشگی و صدالبته بی دریغانه ، شما هم سهمی در حفظ و ارائه موسیقی اصیل داشته باشید.
درود
در توضیحات نوشته شده از دارندگان تقاضا میشود بدون انتقاع مادی در اختیار دیگران بزارین
اما بدون خرید اشتراک امکان دانلود فایل ها وجود نداره.
با این کارتون تنها خواسته ناشر رو نادیده میگیرن و سوع استفاده میکنید
سلام. اول آموزش دانلود رو بخونید بعد بفرمایید که نادیده گرفته شده. برای هیچ یک از آثار موجود در سایت نیاز به پرداخت وجه نیست. موفق باشید