کتاب شناخت موسیقی دستگاهی ایران به روایت محمدرضا لطفی – حمیدرضا بندلی

کتاب شناخت موسیقی دستگاهی ایران به روایت محمدرضا لطفی - حمیدرضا بندلی

کتاب شناخت موسیقی دستگاهی ایران به روایت محمدرضا لطفیحمیدرضا بندلی

مطالب مندرج در این کتاب، برگرفته از سلسله برنامه های «شناخت موسیقی دستگاهی ایران» با اجرای استاد گرانقدر جناب: «محمدرضا لطفی» در رادیو فرهنگ میباشد. که بمنظور تدوین و تسهیل در ارتقای سطحِ طالبانِ شناختِ موسیقی دستگاهی ایرانی (با قابلیت مرور و استفادۀ چندباره بعنوان مرجع) به رشتۀ تحریر درآمده است.

در این راستا منتهای سعی در حفظ “امانتِ گفتار” و “ثبت تک تکِ نکات”، شده است. لیکن باتوجه به تعدّد و تنوّع و پراکندگیِ موضوعات مطروحه، (و همچنین با توجه به وجود تفاوت در شیوۀ بیانِ گفتاری، و اساسِ نحوۀ ثبت نوشتاری) بازنویسی برخی جملات (با حفظ محتوا و مضمون) و اتخاذ ترتیب بندی و تدوین جدید (برای آن) در دستور کار قرار گرفت.

لازم بذکر است که متاسفانه کارِ ضبطِ مجموعه برنامۀ یاد شده فقط تا برنامۀ ۵۹ ادامه یافت. که همین تعداد را میتوان در سه بخش از لحاظ محتوایی و موضوعی تقسیم بندی کرد. که مطالب پیش رو دربردارندۀ بخش اول (شامل: آشنایی، مایه ها و دستگاه ها، تاریخ و مکاتب) میباشد.

نگارش مطالب دو بخش دیگر (شامل: “ریتم و ضرب شناسی در موسیقی ایرانی” و دیگری: “انواع فرمها و تاریخچه شان در موسیقی ایرانی”) نیز در فرصتی دیگر به این مطالب اضافه خواهد شد. بدیهیست که باتوجه به عمق مطالب و بلندایِ نگاهِ استاد لطفی و وجود نقصان در فهم و قدرت انتقال این حقیر، ایراداتی به نگارش این مطالب وارد است. که با توجه به غرضی که عرض شد. امید به اغماض و مدد (در راستای بهبود آن) از دوستان و بزرگان، خوش طنینی برای خاطرِ این خُرده رهجویِ این وادی بزرگ و شگرف است.

لازم به ذکر است که کلمه به کلمه‌ی این کتاب رو (با شنیدن فایلهای صوتی استاد) شخصا خودم تایپ کرده ام. و تمامی کارهای صفحه آرایی و صفحه بندی و فهرست نویسی هم به همچنین.

فقط بخاطر تاثیر مطلوب مطالب آن بر هنرجویان تصمیم به ارائه‌ی رایگان آن گرفتم.
باشد که مقبول نظر صاحب نظران افتد…

حمیدرضا بندلی

برنامه شناخت موسیقی را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

hashiye

  مستقیم | مدیافایر

دریافت از کانال تلگرام

 آموزش دانلود

hashiye

(این پست کلا ۵,۵۴۳ بار دیده شده که ۱ بار آن برای امروز بوده)

8 thoughts on “کتاب شناخت موسیقی دستگاهی ایران به روایت محمدرضا لطفی – حمیدرضا بندلی

  1. سلام.
    سوالی پیش آمده است.
    این برنامه تاریخ معاصر موسیقی دستگاهی که در رادیو فرهنگ اجرا شده دقیقا چند قسمت است؟
    من ۶۶ قسمت از این برنامه رو شنیده‌ام.که متوسط هر قسمت حدود ۲۶ دقیقه است و مجموعا ۲۸ ساعت و ۴۰ دقیقه است.
    آیا این مجموعه پیاده شده همه این ۶۶ قسمت را پوشش داده؟

  2. خیییییییییییییلی زشت و ناپسند هست که هنرجویان موسیقی اصیل ایرانی – البته از اونجایی که اصالت این مکتب از موسیقی ایرانی که به موسیقی ردیف و دستگاهی معروف هست زیاد مشخص نیست، نمیشه بهش گفت اصیل و با اصالت – برای شناخت موسیقی کشورشون ، به جای کتاب ، باید دنبال این نوع برنامه ها باشن ..البته در نهایت هم شناختی حاصل نمیشه و بیشتر به سردرگمی میرسه – حتی خود اساتید با هم مشکل دارن تو بعضی زمینه ها- چطور انتظار شکوفایی از این موسیقی داریییییییییییییییم؟

    1. چی میگی؟ چه ربطی داره؟ مشکل داری دنبال نکن به شما ربطی نداره، شما چه مقام والا و درکی از موسیقی و فرهنگ ما داری که به نمایندگی از اون برای بقیه درست و غلط تایین میکنی؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *