سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ

سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ

سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ

محمدرضا ‫‏شجریان‬: اجازه ندارم برای مردم خودم و در مملکت خودم بخوانم

hashiye

دانلود از مدیافایردانلود از آپلودبوی

پخش آنلاین سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ:

آموزش دانلود

hashiye

چند سال است حق خواندن برای مردم خودم را ندارم
حافظ برایم مربی و پدر بوده است

سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ: او گفت، من در کشوری زندگی می‌کنم که چند سال است حق خواندن برای مردم خودم را ندارم.

محمدرضا شجریان در ابتدای سخنانش گفت: بیتی از حافظ خوانده شد که به نظرم درست خوانده نشده و درست آن به نظرم اینگونه است: «جلوه‌ای کرد رخش دید ملک عشق نداشت / عین آتش شد از این غیرت و بر آدم زد»

وی در ادامه افزود: بیت دیگری نیز هست که به نظر من الحق زیباست: «نظری خواست که بیند به جهان صورت خویش/ خیمه در آب و گل مزرعه‌ی آدم زد» و نمی‌دانم چرا این بیت در خیلی از نسخ نیست که نمی‌دانم چرا در اکثر نسخه‌های حافظ نیست.

استاد آواز ایران ادامه داد: ‌وقتی آواز می‌خوانم بدون شعر نمی‌توانم آواز بخوانم. مثل اتوموبیلی که بنزین ندارد. وقتی غنای شعر حافظ هست، مرا به خواندن وامی‌دارد و چنان مرا شیفته می‌کند و می‌برد به جایی که از خود بی‌خود می‌شوم و یکباره به خود می‌آیم و متوجه می‌شوم در جمعی در حال آواز خواندن هستم.

شجریان افزود: شعر حافظ گاهی مرا در آواز به جایی می‌برد که همیشه نمی‌توان به آنجا رسید. حافظ همیشه برای من مطرح بوده و معلم و مربی و پدر بوده و همه چیز بوده است. عشق برای ملک نیست برای انسان است فرشته عشق نداند که چیست: «فرشته عشق ندانست چیست قصه مخوان / بخواه جام و شرابی یه خاک آدم ریز/ پیاله بر کفنم بند تا سحرگه حشر/ به می ز دل ببرم هول روز رستاخیز»
شجریان در پایان گفت: زیاده‌گویی نمی‌خواهم بکنم. من چند سالی است که می‌خوانم و آنچه باید را تا به حال خوانده‌ام. و از این به بعد هرچه بخوانم زیاده‌گویی است. اما من چند سال است که من اجازه ندارم برای مردم خود و در مملکت خودم بخوانم.

خبر از آنا

منبع

سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ

(این پست کلا 1,038 بار دیده شده که 1 بار آن برای امروز بوده)

1 thought on “سخنرانی محمدرضا شجریان در همایش حافظ

  1. تا ابد افسوس… که ندانستند منزلت هنرمندانی را که تاریخ هرگز تکرارشان نخواهند کرد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *