مراسم افتتاحیه نمایشگاه نغمه مانا – نکوداشت محمدرضا شجریان

مراسم افتتاحیه نمایشگاه نغمه مانا - نکوداشت محمدرضا شجریان

مراسم افتتاحیه نمایشگاه نغمه مانا – نکوداشت محمدرضا شجریان

همراه با سخنان حسین علیزاده و همایون شجریان درباره‌ی محمدرضا شجریان

hashiye
۲۵۲MB – 720P : دانلود

پخش آنلاین مراسم افتتاحیه نمایشگاه نغمه مانا :

 آموزش دانلود

hashiye

 

نمایشگاه «نغمه مانا» نکوداشت محمدرضا شجریان عصر روز گذشته به همت انجمن طراحان گرافیک با همکاری خانه‌ موسیقی و خانه‌ هنرمندان ایران در این مکان برگزار شد. این نمایشگاه شامل ۷۹ پوستر، ۲۷ نشانه و نشانه‌نوشته و ۲۱ تابلو است.

در مراسم افتتاحیه، غلامحسین امیرخانی چهره ماندگار خوشنویسی ایران، حسین علیزاده، نوازنده و آهنگساز و همایون شجریان، فرزند محمدرضا شجریان حضور داشتند.

امیرخانی در این مراسم گفت: سعادت و برکتی است که به بهانه نکوداشت استادی عزیز دور هم جمع شده‌ایم. شاید خانه هنرمندان ایران بتواند تمهیدی بیاندیشد که جلسات فصلی یا مستمر برگزار کنیم و هنرمندان عزیز دست‌کم از دیدار یکدیگر بی‌نصیب نمانند. پیشنهاد می‌کنم که به طور جدی خانه هنرمندان ایران بر این امر برنامه‌ریزی و اقدام کند.

وی افزود: دو نوع نگاه را باید به عنوان ملت ایران مدنظر داشته باشیم. به یکی از اشعار عبدالمجید طالقانی استاد خط شکسته استناد می‌کنم: «تو ای متاع محبّت چگونه کالایی / که قیمت تو نه بایع، نه مشتری داند / نه من به بندگی خواجه دگر راضی / نه خواجه‌ام روش بنده‌پروری داند»

او افزود: اما نگاه دوم این است که ما به عنوان نماینده ملت پرفرهنگ ایران و میلیون‌ها هموطن عزیز دیگر و همه کسانی که با فرهنگ ایران در هر جای دنیا آشنا هستند و قدر و قیمت هنر ایران را می‌دانند و باید به این نگاه دوم اعتبار بدهیم و این بیت مصداق اعلای همان نگاه دوم است که در قلب عاطفه ما همواره جاری بوده است: «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست»

امیرخانی ادامه داد: ما خوشنویسان زانوی ادب زده‌ایم و نسبت به آثار گرانبهای موسیقی و ادبیات شاگردی دائمی داریم و همه عمرمان اینطور می‌گذرد. اساساً جنس هنر خوشنویسی با ادبیات همراه و همقدم است. من تنها به عنوان ستایشگر استاد شجریان می‌توانم نکته‌ای را درباره ایشان بر زبان بیاورم اما معرفت‌شان را باید از زبان بزرگان این هنر بشنویم. اگر به نقطه‌ای رسیده باشیم که شاگرد شایسته‌ای برای فرهنگ و ادب کشور باشیم، باید به خودمان افتخار کنیم و با صدای نازنین استاد شجریان دوباره با این فرهنگ آشنا می‌شویم. از این بابت مدیون استاد شجریان هستیم.

علیزاده در این مراسم گفت: امروز هوای تهران آبی است و امید خودبه‌خود دیده می‌شود. نقش هنرمند امیدآفرینی است، به همین دلیل خیلی‌ها دوستش ندارند، چون با عشق و امید مخالفند.

وی افزود: پاییز زیبایی در پارک هنرمندان است و وقتی داشتم به خانه هنرمندان نزدیک می‌شدم، احساس می‌کردم دارم به یک جزیره نزدیک می‌شوم. خرامان خرامان خودم را به جزیره‌ای رساندم که می‌شود نام شجریان را بلند فریاد زد. شجریان در قلب مردم است.

علیزاده گفت: این یک سالی که بدون شجریان گذشت، تلخ و شیرین زیاد داشت. او خواننده، خطاط و سازنده ساز بود، اما ویژگی‌های غیرهنری هم داشت. شجریان خواننده توانایی بود، ولی پشت همه این هنرها، چیز دیگری باید باشد؛ شور و شجاعت. کسی نمی‌توانست به او زور بگوید، به خاطر دارم می‌خواستیم سوار هواپیما شویم و سازهایمان زیاد بود، قبول نکردند. شجریان گفت سوار نشویم و یک نیمروز در فرودگاه بودیم تا بالاخره یک هواپیما قبول کرد.

این موسیقی‌دان گفت: شجریان شخصیتی است که اتحاد به وجود می‌آورد و اکنون نام شجریان است که ما را در این سالن کنار هم گرد آورده. زمانی که او را از دست دادیم، تلویزیون درباره او صحبت نمی‌کرد و ما مجبور بودیم به تلویزیون‌های خارج از ایران مراجعه کنیم. برایم جالب بود پس از درگذشت شجریان، خیلی از آد‌م‌ها اصلاً نمی‌دانستند درباره چه کسی صحبت می‌کنند.

همایون شجریان، فرزند محمدرضا شجریان هم در افتتاحیه اظهار داشت: اگر بخواهم چیزی کلی درباره پدر بگویم باید اذعان کنم شخصیت تک‌بعدی نبود. راجع به هر مسأله‌ای که به آن علاقه‌مند شد، تا تهش را در نیاورد، از پا ننشست. مثلاً در کودکی خاطرم است که چند روز فقط ناهار و شام ایشان را می‌دیدیم، چون در زیرزمین خانه مشغول تعمیر ماشین رختشویی بود. می‌گفتیم مگر تعمیرکارش نیست؟ می‌گفت نه باید خودم پیله کنم و بتوانم درستش کنم.

وی درباره عموی بزرگش علیرضا شجریان گفت که خاطرات جذابی از پدرش دارد و از او تقاضا کرده است در صورت امکان آن‌ها را مکتوب کند.

همایون شجریان درباره یک سال و اندی که از درگذشت پدرش می‌گذرد، اظهار داشت: سعی کردم در حضور از جمع‌ها پرهیز کنم تا سیل غم مرا با خودش نبرد، اما از طرف دیگر حضور عزیزانی که شخصیت پدر را پاس می‌دارند، آنقدر غنیمت است که دلم نیامد نباشم. امیدواریم همیشه سلامت و شاید باشید و غم نبینید.

(این پست کلا ۶,۱۰۵ بار دیده شده که ۱ بار آن برای امروز بوده)

9 thoughts on “مراسم افتتاحیه نمایشگاه نغمه مانا – نکوداشت محمدرضا شجریان

        1. استاد شجریان هنرمند مردمی و قله ی آواز و موسیقی ایران است .
          استاد شجریان نقطه ی عطف موسیقی کشور است که تمامی جهان ایران را با نام ایشان میشناسد

    1. مافیا؟؟موسیقی مملکت؟؟مرد حسابی تو نه میدونی موسیقی چیه نه میدونی مافیا چیه دومن موسیقی مملکت کی گفته افتاده دست استاد شجریان؟؟موسیقیتون که شده پاپ و رپ افتاده دست تتلو و ساسی و هیچکس و یه مشت خواننده بیشخصیت فاسد فاسق مبتذل سومن موسیقی سنتی یه قله داره به اسم استاد شجریان دیگه توی اواز مثل شجریان هیچوقت نمیاد الان دقیقا نمیدونم مشکل تو با شجریان چیه ؟؟؟از چی میسوزید؟

      1. آقا لطفا در مورد آقای تتلو حرفی نزنید ایشون مورد تأیید آقای رائفی پور هستند تنها خواننده هستش که برای هسته ای ترانه خواندن . پوف پوف

    2. بینوای بدبخت؛ مگر موسیقی این مملکت غیر از شجریان و علیزاده [و سایر همکاران و همفکران این دو بزرگ]شناسه ای دیگه داره؟! امثال تو چه چیزی از موسیقی ایرانی درک کرده که چنین ژارخاهی میکنید؟

      1. سایتهای محترم از انتشار مطالب با ادبیات تند و سخیف خودداری کنند . شجریان قاری قرآن خالق ربنا و خواننده افشاری قبل ربنا است . او خواننده آهنگی از شعر ابتهاج با شروع : نامدگان و رفتگان در دو کرانه زمان پیش تو میدوند هان ای تو همیشه در میان و یا آهنگ قاصدک با شعری از اخوان ثالث و یا آهنگ زمستان و اهنگ باران با شعری از مشیری و کلی اهنگ از حافظ و سعدی و شاعران بزرگ کشور است . افراد مسئول باید غبار فتنه ۸۸ را و جبهه گیری این هنرمند عزیز را در رسانه بی بی سی ندیده بگیرند و این هنرمند زحمتکش ملی را به مدار تاًثیر کذاری بر روح و روان مردم بازگردانند . از خانواده ایشان مخصوصا هنرمند ارجمند و جانشین بحق استاد همایون شجریان توقع این است آثار استاد را وقف و قابل استفاده از صدا و سیما بنماید .

  1. مهم نام استاد شجریان است که با نیکی در تاریخ ثبت شد مابقی حرف ها بیهوده است .ما هم هیچ بحثی با کسی نمی‌کنیم فقط میگوییم اگر میتوانید شما هم یک نام به بلندای نام استاد شجریان را در تاریخ ثبت کنید باشد که اگر آن زمان اگر زنده بودیم به نام او هم افتخار کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *